حالا که بخش دوم از فصل چهارم اتک آن تایتان به پایان رسیده است، با نگاهی کوتاه به بخش اول و انجام یک مقایسۀ ساده، میتوانیم به این نتیجه برسیم که استودیو ماپا پیشرفتهای قابلتوجهی را در روند ساخت این اثر تجربه کرده است؛ از طراحی بهتر شخصیتها بگیر تا خلق لحظاتی فوقالعاده با مبارزات دستگاه مانور سهبعدی. حالا ما در این مطلب، میخواهیم به بررسی مهمترین این بهبودها بپردازیم و به این سوال که «چرا بخش دوم فصل چهارم اتک آن تایتان بهتر از بخش اول آن است؟» پاسخ دهیم. برای خواندن ادامۀ مطلب، با ما در اسمارتین همراه باشید.
بخش اول از فصل چهارم اتک آن تایتان، از کیفیت خوب و قابلتوجهی برخوردار بود و در همین راستا، شکی در این نیست که بخش اول و دوم فصل چهارم این انیمه، مانند شب و روز یا دو روی یک سکه میمانند. با این حال، استودیو ماپا توانسته اثر بهتری را در بخش دوم خلق کند و بیشتر با پیچ و خم ساخت اتک آن تایتان و سلیقۀ طرفداران آن آشنا شود. ما نیز در ادامه، به هر کدام از بهبودهای این بخش نسبت به بخش اول، اشاره خواهیم کرد.

۱- طراحی شخصیتها
طراحی شخصیتهای اتک آن تایتان در لحظات بسیاری از بخش اول، عجیب و غریب و بعضاً ترسناک بود! و همین اتفاق نیز باعث بالا گرفتن انتقادات طرفداران نسبت به کار استودیو ماپا شد. البته که این اتفاق، به دلیل قرار داشتن سازندگان در یک برنامۀ فشرده و سنگین برای تحویل دادن بخش اول، اتفاق غیرمنتظرهای نیز نبود. با این همه حال، بخش دوم تمام این کمکاریها و مشکلات را جبران کرده و با تحویل دادن طراحیهایی فراتر از انتظار و نظیر چیزی که استودیو ویت به طرفداران تحویل میداد، شما را شگفتزده و مشتاق تماشای بخش سوم فصل چهارم میکند.

در این میان قسمت ۸۳ با نام «غرور»، شاید بهترین قسمت اتک آن تایتان استودیو ماپا از لحاظ طراحی شخصیتها باشد. با این حال در روی دیگر سکه، در بعضی از لحظات انیمه که در دنیای یمیر قرار دارد، طراحیهای ارن یگر ضعیفتر از چیزی بود که در قسمتهای پیشین دیدیم و برای یک شخصیت اصلی، قابلقبول نبود. البته که ممکن است اینطور مشکلات در نسخۀ بلوری حل شوند.

۲- رنگبندی
احتمالاً شما نیز متوجه شدهاید که رنگبندیهای بخش دوم، زنده و گیراتر از بخش اول هستند و حس حال متفاوتی را به بیننده القا میکنند. دلیل این اتفاق نیز به کمتر شدن محوشدگیها و تاری لحظات مختلف بازمیگردد که در بخش اول، یکی از تکنیکهایی بود که استودیو ماپا به شدت از آن استفاده میکرد؛ اما حالا در بخش دوم، رنگها بیشتر خود را نشان میدهند و به همراه واضحترشدن و افزایش کنتراست در صحنههای مختلف، جذابیت بصری انیمه را دوچندان میکنند.

این تغییر واقعاً یکی از بزرگترین پیشرفتهای استودیو ماپا است؛ زیرا در بسیاری از لحظات بخش اول، فیلترهای محوکننده و تار به قدری فراوان بودند که بیننده احساس میکرد در حال تماشای انیمه با کیفیت ۳۶۰p است! البته نباید از این نکته نیز گذشت که این تکنیک، همیشه هم بد نیست و بهخاطر استفادۀ نادرست استودیو ماپا آزاردهنده بود؛ برای مثال در همان بخش اول نیز، هنگام مبارزۀ مارلی با ارتش نیروهای متحد خاورمیانه، ترکیب محوشدگی و فیلترهای مختلف با تایتانهای سهبعدی که در یک فضای دوبعدی قرار دارند، لحظات جذابی را به تصویر میکشید.
معرفی و رتبه بندی تایتان های انیمه اتک آن تایتان – نوادگان قدرتمند یمیر

۳- تایتانهای دوبعدی
اگرچه در بخش اول نیز شاهد طراحی تعدادی از تایتانها به شکل دوبعدی بودیم، بسیاری از مبارزات در محیطهای تاریک قرار داشتند و آنطور که باید و شاید، نتوانستیم از طراحی آنها لذت ببریم. با این حال در بخش دوم، این کمبود به کلی جبران میشود؛ مخصوصاً هنگام نمایش مبارزۀ گریشا یگر با تایتان بنیانگذار فریدا. بهطوری که بیننده دوست دارد ساعتها به طراحیهای زیبا و در عین حال ترسناک استودیو ماپا در این لحظات خیره شود!

همچنین در این بخش توانستیم تایتان حیوانی و مونث را با طراحیهای دوبعدی بسیار زیبا مشاهده کنیم که به نوعی، یادآور خاطرات طراحیهای استودیو ویت در فصلهای اول تا سوم بود. در این میان، طراحیهای دوبعدی تایتان خالص و آروارۀ فالکو گرایس نیز فوقالعاده خیرهکننده بودند. البته تایتانهای خالص در بخش اول نیز دوبعدی طراحی شده بودند؛ اما در بخش دوم، حالت ترسناک و زیباتری را از آنها شاهد هستیم.

۴- تایتانهای سهبعدی
بهطور کلی، تایتانهای سهبعدی بخش اول بسیار خوب بهنظر میرسیدند؛ اما انیمیشنهای آنها به خوبی طراحیشان نبودند و همانند ضعف در طراحی شخصیتها، یکی از دلایل دیگر طرفداران برای انتقاد از استودیو ماپا به حساب میآمدند. با این همه حال، پیشرفت تایتانهای سهبعدی این استودیو در بخش دوم، فوقالعاده چشمگیر است.

جالب است بدانید که CGI یا بهطور کلی همان طراحیهای سهبعدی، معمولاً در موقعیتهای تاریک و شب بهتر بهنظر میرسند. با این حال در اتک آن تایتان استودیو ماپا، تایتانهای سهبعدی در موقعیتهای روشن و روز بهتر بهنظر میرسند؛ برای مثال نبرد تایتان ارن و راینر در بخش دوم با اینکه در موقعیتی روشن قرار دارد، واقعاً خارقالعاده طراحی شده است و چند سر و گردن از چیزی که در بخش اول مشاهده کردیم، بالاتر است. بهطوری که بیننده در هنگام تماشای آن، رد و بدل شدن انرژی و حرکت را به زیبایی هرچه تمامتر احساس و فکر میکند که در حال تماشای یک مسابقۀ رزمی است! در همین راستا، کیفیت این مبارزه حتی با مبارزات استودیو ویت در فصل دوم نیز برابری میکند و بابت آن، باید به استودیو ماپا تبریک گفت.

۵- صحنههای مبارزه با دستگاه مانور سهبعدی
با تماشای بخش دوم فصل چهارم اتک آن تایتان، بسیاری از خاطرات طرفداران قدیمی این مجموعه زنده شد؛ زیرا استودیو ماپا، صحنههای مبارزاتی بسیار جذابی را به همراه دستگاه مانور سهبعدی در آن طراحی کرده است.
بخش اول، واقعاً دارای لحظات جذابی از لحاظ استفاده از دستگاه مانور سهبعدی نبود و در خوشبینانهترین حالت، لحظۀ ورود لیوای به مبارزۀ لیبریو و درگیری مجدد او با زیک یگر در قسمت ۱۴، بهترین لحظاتی بودند که از این سبک شاهد بودیم. با این حال استودیو ماپا در بخش دوم، این کمبود را نیز به خوبی جبران کرده و صحنههای مانور سهبعدی بسیار جذابی را برای طرفداران تدارک دیده است. از حملۀ عقبگرد میاسا به سربازان بداقبال مارلی و مبارزۀ سربازان تازهکار با نظامیان تایتانشده بگیر تا جنگ جذاب و خونین میکاسا و کنی با یگریستها در قسمت ۱۶ که شباهت بسیاری به مبارزۀ لیوای با سربازان کنی آکرمن در فصل سوم انیمه دارد!


در این میان، میتوان به مبارزۀ تکنفره و جسورانۀ فلوک با اتحاد مارلی و الدیا نیز اشاره کرد که نفس تماشاگر را به معنای واقعی در سینهاش حبس میکند. حتی آنی و راینر نیز لحظات جذاب و کوتاهی را با دستگاه مانور سهبعدی داشتند که بسیار موردپسند طرفداران قرار گرفت.
در نهایت نیز این سبک از صحنهها، یکی از قاطعترین پیشرفتهای استودیو ماپا نسبت به بخش اول به حساب میآیند و آن را تبدیل به رقیب خوبی برای استودیو ویت میکنند.
جمعبندی
استودیو ماپا با ارائه کردن نسخهای فوقالعاده باکیفیت از اتک آن تایتان در بخش دوم فصل چهارم، ثابت کرد که اگر طرفداران کمی صبورتر باشند، آنها میتوانند اثری را خلق کنند که نهتنها همسطح با اتک آن تایتان ویت، بلکه حتی کمی بالاتر از آن قرار بگیرد. در همین راستا، حالا همه منتظر هستند که ببیند در بخش سوم و پایانی فصل چهارم که همراستا با پایان کل انیمه نیز هست، استودیو ماپا چطور اثری را برای مخاطبان خود خلق میکند.
منبع: کانال یوتیوب A Boydude Reviews
دوست اسمارتینی!
- نظرت دربارهٔ بخش دوم فصل چهارم انیمه اتک آن تایتان چیه؟
- بهنظرت استودیو ماپا پیشرفت کرده؟ منتظر بخش سوم هستی؟
- نظرت دربارۀ مقالات سینمایی اسمارتین چیه؟ اگه ایدهٔ جالبی توی ذهنت داری بگو تا اجراییش کنیم!
- پیشنهاد یا انتقادی داری؟ حتماً برای ما توی بخش نظرات بنویسش!
- به نویسندگی علاقه داری و میخوای نوشتن توی حوزهٔ سرگرمی رو تجربه کنی؟ به بخش همکاری با ما برو و اطلاعاتت رو برای ما ارسال کن تا اگه همهچیز خوب پیش رفت، به تیم اسمارتین اضافه بشی!
بیشتر بخوانید:
فن ادیت: بهترین ادیت های انیمه اتک آن تایتان – Attack on Titan
معرفی و بررسی انیمه صدای خاموش – A Silent Voice
دیالوگ برتر: بهترین دیالوگ های سری بازی لست آف آس – The Last of Us
تاپ فایو: ۵ تا از بهترین آهنگ های مانسکین (Måneskin) – دنیایی از انرژی
سلام بررسیتون عالی بود
و راستی یه پیشنهاد
لطفا اگه میشه یه مطلب دیگه در مورد ابشار جاذبه قرار بدین
حالا از راز گرفته تا میم
خیلی هم به سودتون هست مثلا اون تاپ فایوی که از ابشار جاذبه گذاشتید جزو پربیننده ترین های گوگل و سایتتون بود
ممنون از زحماتتون
خیلی بررسی دقیق و خوبی بود.
ایشالا بخش سوم بهترم باشه ????????