بیشتر اشخاصی که ورزش را از بُعد بیرونی دنبال میکنند، بر این باورند که ورزش تنها بخش جسمانی را درگیر میکند و اگر در هر رشتهٔ ورزشی، ورزشکاری قویتر باشد، قطعاً موفق خواهد شد؛ اما چه اتفاقی میافتد که یک نفر با قدرتبدنی پایینتر جلوی گل زدن بزرگترین و قویترین قهرمان دنیا را میگیرد؟ با اینکه قدرت بدنیها کاملاً متفاوت است؛ اما خودباوری همهچیز را مشخص میکند! برای خواندن ادامهٔ مطلب با ما در اسمارتین همراه باشید.
در بخشی از کتاب «خرد راهبری خود و دیگران» به بخش مهمی از زندگی اشاره شده است:
«در دنیای امروزی و عصر اطلاعات، مهمترین عامل موفقیت باورها هستند و تاثیرگذارترین افراد کسانی هستند که مؤثرترین باورها را دارند.»
اثری از رابین شارما
باور بزرگترین دلیل تغییر در ذهن انسانها است!
خیلی از ما در موقعیتهای مختلف مانند شروع یک شغل یا مسیری تازه، دچار شک و تردید و در نهایت تسلیم آنها شدهایم؛ اما بعد از مدتی با دیدن موفقیت اشخاصی دیگر در این راه، به خود تلنگر میزنیم که «چرا انجامش ندادم؟!» و خودخوریهایی که منجر به این میشوند تا بخواهیم جای آن اشخاص باشیم و به آنها حسادت کنیم.

این موضوع از کجا آغاز شد؟
در قسمتی از مستند “facing ali“، مبارزهٔ محمد علی کلی در مقابل لیستون به تصویر کشیده میشود.
لیستون شکست میخورد و پس از آن کلی در مصاحبهٔ بعد مسابقه فریاد میزند:
«من بهترین مبارزی هستم که تا حالا بوده.
من با خدا صحبت کردم. اگه خدا با من باشه کسی نمیتونه در مقابل من بایسته!»
همهچیز در اینجا کاملاً مشهود است!
کلی به اعتقاداتش و بهترین بودن خود باور داشت. همین کافی بود تا خودباوری او باعث شود که ذهنش بهترین تغییرها را برایش ایجاد کند.

مراقب باش به چی گوش میدی!
ذهن تمام چیزهایی را که میبیند، میشنود و حس میکند را مورد تحلیل قرار میدهد. سپس آن را در خود میگنجاید و از آن اسفاده میکند.
محمدعلی در دنیای بیرون به بهترین بودن خود اعتراف کرده بود. او ذهنش را از بهترینها پر کرده بود و در نهایت همان چیزی شد که میخواست.
ذهن انسان متصل به دنیای بیرون است و از آن پیروی میکند
وقتی غذای خوبی بخوریم و رژیم مناسبی را دنبال کنیم، شادابتر و از لحاظ جسمی و روحی زندگی بهتری خواهیم داشت. بنابراین اگر ذهن را هم از غذاهای خوب پر کنیم و از آن مراقبت کنیم، قائدتاً نتیجهٔ شگرفی هم برایمان حاصل میشود!

باور در طبیعت هم وجود دارد!
در یک مطالعه بر تاثیر موسیقی روی گیاهان، گیاهانی که شش ساعت در روز در معرض موسیقیهای با نشاط و انگیزه قرار داشتند، نسبت به گیاهانی که در معرض موسیقیهای زننده قرار داشتند، رشد و نشاط بهتری داشتند. همچنین در عین ناباوری، گیاهانی که در معرض صداهای زننده بودند، پژمرده شده بودند!
بنابراین کنترلکردن دنیای بیرونمان، نقش مهمی در نتایج باورهایمان دارد.
نتیجهگیری
در نقلقولی از یک کتاب گفته شده است:
«تصور کنید یک بوکسور هستید. روز اول در رینگ با یک ضربه از پا درمیآیید؛ اما بعد از ۱۰ سال رقابت درون رینگ، با یک مشت از پا نمیافتید و بعد از دوازده راند کتک خوردن، دوباره روز بعد به رینگ بازمیگردید. چه چیزی تغییر کردهاست؟
مشتها همان است و حتی رقبا هم قویتر نشدهاند. چیزی که تغییر کرده است ذهن شماست!
درواقع نرمافزار ذهن ما بر این باور است که میتواند بیشتر از یک ضربه را تحمل کند.»
در دشوارترین زمان زندگی هم باور را از خود دور نکنید. باور با یک گل در خالیترین نقطهٔ دروازه خود را نشان میدهد! 🙂
دوست اسمارتینی!
- نظر تو دربارهٔ باور چیه؟ آیا خودباور هستی؟
- مستند “facing ali” رو دیدی؟ نظرت دربارۀ این مستند چیه؟
- نظرت دربارۀ مطالب سبک زندگی، کاربردی و یادداشتهای اسمارتین چیه؟ اگه ایدهٔ جالبی توی ذهن داری به ما بگو تا اجراییش کنیم!
- پیشنهاد یا انتقادی داری؟ حتما برای ما توی نظرات بنویس، ما همشو میخونیم!
- به نویسندگی علاقه داری و میخوای نوشتن رو تجربه کنی؟ به بخش ارسال مطلب برو و نوشته خوبت را برای ما ارسال کن. ما هم اون رو با اسم خودت منتشر میکنیم!
بیشتر بخوانید:
پنج راه برای پیدا کردن هدف! – آتنا مهرانفر
دیالوگ برتر: بهترین دیالوگ های انیمیشن روح – Soul [تماشا کنید] – سید متین فقهی
نقاشی پیرمرد – سیده سدنا موسوی
ساعتی که مرا در جریان خود غرق کرد… – آتنا مهرانفر