سهم بزرگی از انیمههای تلویزیونی، انیمههای اقتباسی هستند. استودیوهای انیمهسازی برای ساخت انیمه، بر روی پرفروشترین مانگاها سرمایهگذاری میکنند. با این حال زمانبر و پرهزینه بودن ساخت اینطور انیمهها، گاهی باعث بروز مشکلاتی میشود که در روند تولید مانگا وجود ندارند؛ مانند مشکلات مالی و یا فشار شبکهها برای زودتر تحویل دادن اثر. در نهایت نیز موانعی از این قبیل باعث نیمهکاره رها شدن انیمهها و یا ساخته شدن آنها با کیفیتی نامطلوب میشوند. حالا در این لیست برتر، میخواهیم به معرفی شش تا از انیمه های ناموفقی بپردازیم که باید به سراغ مانگای آنها بروید. با ما در اسمارتین همراه باشید.

۱- انیمه توکیو غول (Tokyo Ghoul)
معرفی و نقد و بررسی انیمه tokyo ghoul – چه خبر از توکیو غول؟!
دیالوگ برتر: بهترین دیالوگ های انیمه توکیو غول – Tokyo Ghoul
جنجالیترین عنوان این لیست برتر، انیمه توکیو غول است. اثری که با فصل اول خود، بسیار مورد توجه قرار گرفت و نقدهای مثبتی را دریافت کرد. اکثر مخاطبان اتمسفر خاص، نقدهای اجتماعی، موسیقی و نبردهای جذاب توکیو غول را تحسین میکردند. همچنین از لحاظ محبوبیت، این انیمه در کنار عناوین بزرگی مانند «دفترچه مرگ» و «حمله به تایتان» قرار میگرفت. با این همه حال پس از پخش فصل اول، اوضاع به همان منوال پیش نرفت.
فصل دوم با کارگردانی شوهی موریتا، راه خود را کاملاً از خط داستانی مانگا جدا کرد و منجر به بالا گرفتن اعتراضات بسیاری شد؛ چرا که انیمه به اندازهٔ مانگا جذابیت نداشت و مهمتر از آن، داستان بسیار گنگ و نامفهومی داشت و برای بسیاری از اتفاقات آن، نمیتوانستید دلیلی پیدا کنید. در نهایت نیز بهخاطر اعتراضات بهوجود آمده، استودیو سازنده تصمیم به برگرداندن توکیو غول به خط داستانی مانگا گرفت و توشینوری واتانابه را برای کارگردانی فصل سوم انتخاب کرد.

اما جالب است بدانید که پس از پخش فصل سوم، اوضاع حتی از قبل نیز بدتر شد! حدود ۱۲۰ چپتر مانگا در ۲۴ قسمت انیمه خلاصه شد و فصل سوم، چیزی جز یک فاجعهٔ عظیم نبود. تازه حتی اگر این فصل به خوبی مانگا ساخته میشد، باید فصل دوم را از مانگا دنبال میکردید تا متوجه دلیل رویدادهای مختلف میشدید.
هر چند پایان مانگای توکیو غول نیز مورد انتقادات زیادی قرار گرفته است، اما پس از تماشای فصل اول، باید توکیو غول را از مانگا دنبال کرد تا متوجه پیچشهای داستانی زیبای آن شد. استودیو پیرو، هرگز نتوانست ظرافتهای مانگای توکیو غول را در انیمه پیاده کند.

۲- انیمه برزرک (Berserk)
برزرک مانگایی نوشته و مصورسازیشده توسط کنتارو میورا است. یک فانتزی تاریک و خفقانآور که خشونت پای ثابت هر چپتر آن است. این اثر بهخاطر اتمسفر خاص خود، داستان و طراحیهای فوقالعادۀ کنتارو میورا ستایش میشود؛ اما دلیلی که بهخاطر آن باید انیمه برزرک را از میانۀ داستان کنار بگذارید و به سراغ مانگای آن بروید، این است که اقتباس از مانگای برزرک کامل نیست. دو انیمۀ سریالی و سه فیلم انیمه از این مجموعه وجود دارد. با این حال باز هم بخش قابلتوجهی از مانگا انیمه نشده است.
البته یک دلیل دیگر نیز برای دنبال کردن مانگا وجود دارد؛ انیمه برزرک نمیتواند به خوبی مانگای آن باشد. درواقع، نسخههای قدیمی برزرک با اینکه از نظر بصری خیلی خوب بودند، اما نمیتوانستند به خوبی مانگا باشند. مانگای سیاه و سفید حس متفاوتی نسبت به انیمه داشت و انیمیت کردن طراحیهای پرجزئیات کنتارو میورا به شکل اصلی، به قدری پرهزینه و زمانبر بود که استودیو تصمیم به انجام سادهسازیهایی در انیمه گرفت.

دومین سریال برزرک در سال ۲۰۱۶، با فاصلهای ۱۹ ساله و در یک استودیو متفاوت از فصل اول ساخته شد؛ اما نتوانست انتظارات را برآورده کند و از لحاظ انیمیت، فاجعهای تمامعیار بود. استفادۀ بیش از حد از CGI باعث شده بود که حرکات در انیمه، بسیار مصنوعی و غیرقابلباور باشند و بافتهایی مانند لباسها، غیرطبیعی بهنظر برسند. برزرک ۲۰۱۶ تا حدی بد بود که بسیاری از انیمهبینها آن را به عنوان استفادۀ نابجا از CGI مثال میزنند.
با این وجود، نسخههای قدیمی برزرک آنقدرها هم بد نبودند و با اینکه از لحاظ بصری به مانگا نمیرسیدند، اما قابلقبول بودند. بنابراین میشود تا قسمتهایی را از انیمه دنبال کرد؛ اما در ادامه، انیمهٔ برزرک در وضعیت خوبی قرار ندارد.

۳- انیمه ناکجا آباد موعود (The Promised Neverland)
فصل اول انیمه ناکجا آباد موعود توسط استودیو Clover Works ساخته و در سال ۲۰۱۹ پخش شد. این انیمه شروع بسیار خوبی داشت و محبوبیت زیادی را کسب کرد؛ اما در ادامه به سرنوشت توکیو غول دچار شد.
استودیو سازنده، فصل دوم ناکجاآباد موعود را با خلاصهسازی فراوان ساخت. آنها بیشتر از ۱۰۰ چپتر را در ۱۳ قسمت انیمه خلاصه و بیشتر اتفاقات تاثیرگذار مانگا را به اتفاقات سطحی و زودگذر تبدیل کردند. البته نباید فراموش کرد که بعضی از اتفاقات مانگا را نیز تغییر دادند!
فصل اول ناکجا آباد موعود از بهترین انیمههای سال ۲۰۱۹ بود؛ اما فصل دوم آن ناامیدکنندهترین انیمۀ سال ۲۰۲۱ لقب گرفت. از هر طرفدار این مجموعه که بپرسید، مطمئناً به شما خواهد گفت که پس از فصل یک، باید ناکجاآباد موعود را از مانگا دنبال کنید.

۴- انیمه سرزمین عجایب مرد مرده (Deadman Wonderland)
انیمه سرزمین عجایب مرد مرده، پیشدرآمد جذاب و شروعی طوفانی داشت؛ اما در ادامه توفیق چندانی کسب نکرد و پایان فصل اول آن، مورد استقبال طرفداران قرار نگرفت. فصل دوم این اثر نیز ساخته نشد و به احتمال زیاد هرگز ساخته نخواهد شد.
مانگای سرزمین عجایب مرد مرده ظرافتهایی دارد که در انیمه پیاده نشدهاند. همچنین داستانهایی که در پسزمینه اتفاق میافتند و شخصیتها را عمیقتر میکنند، در انیمه با خلاصهسازی حذف شدهاند؛ اما باز هم سرزمین عجایب مرد مرده به قدری بد نبود که استودیو بیخیال ساختن فصل دومش بشود.
استودیو منگلوب که انیمه سرزمین عجایب مرد مرده را در سال ۲۰۱۱ ساخت، در سال ۲۰۱۵ ورشکسته و منحل شد. سرزمین عجایب مرد مرده نیز با وجود استقبال نهچندان خوب مخاطبان، سود زیادی ندارد که استودیو دیگری ساختن ادامهٔ آن را بر عهده بگیرد. بنابراین اگر این مجموعه را دوست داشتید، باید به سراغ مانگای آن بروید.

۵- انیمه نوراگامی (Noragami)
معرفی و نقد و بررسی انیمه نوراگامی (Noragami) – روایتی تازه بر پایهٔ آیینی کهن
نوراگامی مانگایی نوشته و مصور سازیشده توسط آداچی توکا است. استودیو بونز نیز انیمۀ نوراگامی را در سال ۲۰۱۶ ساخت و شهرت بسیاری را به این اثر بخشید؛ بهطوری که شخصیت اصلی نوراگامی یعنی یاتو، یکی از محبوبترین شخصیتهای دنیای انیمه است.
انیمۀ نوراگامی مانند برزرک مشکل بصری ندارد و یا مانند توکیو غول و ناکجا آباد موعود خلاصه نشده است. انیمهٔ این اثر از همۀ لحاظ قابلقبول و تقریباً به مانگا وفادار است؛ اما بونز پس از ساخت فصل دوم، آن را رها کرد.
زمان پخش فصل دوم نوراگامی، انیمه به انتشار ماهانهٔ مانگا رسیده بود و چیزی برای اقتباس فصل سوم وجود نداشت؛ اما اکنون مانگا اندازۀ دو یا سه فصل دیگر برای ساختن انیمه جا دارد. پس از پخش فصل دوم، بونز هیچ خبری مبنی بر ادامۀ نوراگامی یا لغو پروژه نداد و اکنون شش سال است که طرفداران منتظر انتشار خبری از سوی این استودیو هستند.

با اینکه نوراگامی انیمۀ محبوبی است، فروش بلوریهای انیمه و جلدهای مانگای آن پس از پخش فصل اول کاهش یافت. این اتفاق، چیز عجیبی برای نوراگامی است. اگر کمی در اینترنت گشت بزنید، متوجه میشوید که شاید بعضی از فصل دوم راضی نباشند؛ اما افراد زیادی هم فصل دوم را دوست دارند و محبوبیت نوراگامی به قدری کم نیست که باعث این کاهش فروش شده باشد.
علاوهبر فروش کم، خسارت استودیو بونز برای پس گرفتن آلبومهای موسیقی و بلوریها و اصلاح آنها، باعث شد که دیگر به ساخت نوراگامی فکر نکند؛ زیرا فصل دوم بیشتر از سودآوری برای سازندگان، به آنها ضرر زد. در نهایت نیز با وجود اینکه خبری رسمی مبنی بر لغو شدن نوراگامی وجود ندارد، اما به احتمال قوی ساخت انیمهٔ این اثر لغو شده و باید ادامۀ آن را از مانگای در حال انتشارش دنبال کنید.

۶- انیمه اسرافیل پایانی (Seraph of the End)
اسرافیل پایانی یکی از انیمههای ساختهشده توسط استودیو ویت در سال ۲۰۱۵ است. این انیمه پتانسیل زیادی برای کسب محبوبیت داشت؛ اما به سرنوشتی مشابه نوراگامی دچار شد.
در زمان پخش فصل دوم اسرافیل پایانی، انیمه به جدول پخش مانگا رسیده بود و این یعنی برای ساخت فصل سوم، یا باید راه انیمه را از مانگا جدا میکردند _که خطر بزرگی بود_ و یا باید منتظر انتشار مانگا میماندند.
در حال حاضر نیز ویت در قبال اسرافیل پایانی سکوت کرده و با توجه به اینکه زمان زیادی از پخش فصل دوم گذشته، دیگر نباید امیدوار به فصل سوم اسرافیل پایانی بود و باید ادامۀ آن را از مانگای در حال انتشار دنبال کنید.
جمعبندی
این لیست برتر، فهرستی از انیمههایی بود که میتوانستند دنبالههایی شاهکار داشته باشند؛ اما به دلایلی نتوانستند. فهرستی از ناموفق ترین دنبالههای انیمه!
نظرسنجی

دوست اسمارتینی!
- ناموفق ترین انیمه این لیست از نظر تو کدومه؟ یادت نره توی نظرسنجی شرکت کنی!
- فکر میکنی جای کدوم انیمه توی این لیست خالیه؟
- انیمههایی که معرفی کردیم رو تماشا کردی؟ نظرت دربارهشون چیه؟
- نظرت دربارۀ مقالات سینمایی و لیست برترهای اسمارتین چیه؟ اگه ایدهٔ جالبی توی ذهن داری به ما بگو تا اجراییش کنیم!
- پیشنهاد یا انتقادی داری؟ حتماً برای ما توی نظرات بنویس؛ ما همشو میخونیم!
- به نویسندگی علاقه داری و میخوای نوشتن توی حوزهٔ سرگرمی رو تجربه کنی؟ به بخش همکاری با ما برو و اطلاعاتت رو برای ما ارسال کن تا اگه همهچیز خوب پیش رفت، به تیم اسمارتین اضافه بشی!
بیشتر بخوانید:
والپیپردونی: بهترین والپیپر های انیمه دفترچه مرگ – Death Note – سید متین فقهی
تریلر هنگام عرضه بازی Sifu منتشر شد – کونگ فو با چاشنی انتقام! – سید متین فقهی
دیالوگ برتر: بهترین سخنان کریستیانو رونالدو – سهیل کوهی اصفهانی
میمز: میم های خنده دار فوتبالی به زبان شیرین فارسی! – سهیل کوهی اصفهانی
اسرافیل پایانی، نوراگامیو نکجا اباد معود هر سه تا خیلی خوب بود مخصوصا نوراگامی هر چند پایان اسرافیل پایانی بازه و نا کجا اباد موعود پایان بسی خلاصه ای داره ولی نمیضه بهش گفت شکست خورده
چرا نوراگامی رو نمیسازن؟ خیلی قشنگه مانگاش و فایت های بسیار جذابی داره. اقااا وقتی دارن با مای هیرو اکادمی و سگ های ولگرد بانگو اینقدر سود میکنن نوراگامی رو هم بسازن =}