یکی از مشکلات اساسی که ما ایرانیا داریم، اینه که گذشته خودمون را درست و حسابی نمیشناسیم و درباره افراد بزرگ و معروف کشور خودمون چیز زیادی نمیدونیم. جالب اینجاست که تاریخ و شخصیتهای بعضا تخیلی بعضی از کشورهای دیگه را مثل کف دستمون بلدیم! من در این سری مطلب داستانی میخوام شما را به حدود چهار هزار سال پیش ببرم و با تعریف داستان مدرن پادشاهان ایران زمین به شکل طنز، با تاریخ ایران بیشتر آشناتون کنم. برای خواندن ادامه این مطلب با ما در اسمارتین همراه باشید.
جومونگ را بیشتر میشناسی یا کوروش کبیر؟!
وقتی اسم جومونگ میاد هممون به یاد خاطره های گذشته میافتیم و میتونیم سیر تا پیاز زندگیش را تعریف کنیم؛ زمان به دنیا اومدنش، کشورایی که فتح کرد، وقتایی که تو آسمون پرواز می کرد و صد تا آدم را میکشت و…. گرفته تا سفر آخرتش! تازه بعد جومونگ نوبت نوهاش موهیوله بود که اونم میتونیم از سایز پاش تا شامپویی که استفاده میکرد را بگیم!
سریالهای ایرانی با ماهیت عربی
از سینمای تخیلی کره که بگذریم میرسیم به مردم عرب که با اونا هم خیلی آشنایی داریم. از جمله مختار و یوسف پیامبر که همه با سرگذشت و زندگیشون آشنایی داریم. حداقل خوبیش اینه که مختار واقعیه و مثل جومونگ فقط ساخته ذهن یه آدم بیکار نیست!
قصد ندارم که نهی از منکر کنم و بگم جومونگ و مختار بدن. من فقط میخوام همون قدر که جومونگ و مختار را میشناسیم، اجداد خودمون و اسطوره های آریایی هم آشنا بشیم و یادشون را زنده نگه داریم.

تاثیر زیاد رسانهها بر روی افکار و اطلاعات مردم
بدون شک سینما و تلویزیون تاثیر خیلی زیادی روی این مورد دارن؛ همونطوری که میدونین جومونگ و مختار صدا و سیما را به تصرف خودشون در آوردن اما هیچ فیلمی راجب ایران باستان ساخته نشده! همین باعث شده ما از کورورش کبیر، فقط اینو بدونیم که یک پادشاه قدرتمند بوده و قلمرو ایران را حسابی بزرگ کرده. دیگه چه برسه به بقیه پادشاهان ایران با چنین وضعی فکر نکنم ما ایرانی باشیم و فقط به این نام مشهوریم!
خب فک کنم یکم بیش از حد حرف زدم. پس خوبه بریم سراغ داستان. امیدوارم این داستان قدمی برای آشنایی ما با تاریخ بزرگمون باشه.
آریاییهای قدرتمند!
آریاییها مردمان کوچنشینی بودن که حدود چهار هزار سال پیش از شمال دریای خزر به سمت جنوب مهاجرت کردن و حکومتای بزرگی تو ایران تشکیل دادن. آریاییها از سه قوم پارسها، پارتها و مادها تشکیل شده بودن.
مادها، آغاز کنندگان این نسل بینظیر
اولین حکومتی که آریاییها تشکیل دادن حکومت مادها بود. مادها چندین سال بر ایران حکومت کردن و سرانجام توسط کوروش پودر شدن و حکومتشون به تاریخ پیوست!
کوروش و سلسله هخامنشیان
کوروش رئیس یکی از قبایل مهم پارس بود و سلسله هخامنشیان رو تاسیس کرد و به معنای واقعی ترکوند؛ به شکلی که ایران تو اون زمان حدود ۳۴ تا از کشور های حال حاضر دنیا را مال خودش کرده بود! کوروش بر خلاف خیلی از پادشاههای تاریخ پس از جنگ و نابودی حکومتهای خارجی با مردم اون کشورها کاری نداشت و مثل ایرانیها باهاشون رفتار میکرد. واقعا هر چی از کوروش بگم، کم گفتم.
طبق نظریه هرودوت (مورخ بزرگ) کورورش در نبرد با اقوام ماساژت کشته شد. نظریهای که فقط توسط هردوت تایید شده و نمیشه که با قاطعیت بگیم درسته یا نه.

همون طور که ایشالا میدونید آرامگاه کورورش تو پاسارگاد شیراز قرار داره. همچنین هفتم آبان روز گرامیداشت کورورش کبیره و مردم به یادش در پاسارگاد جمع میشن.

داریوش بزرگ
یکی دیگه از پادشاههای خفن هخامنشی داریوش بزرگه. این بنده خدا از شانس بدش وقتی حکومت میاد دستش که تو ایران شورش شده بوده. داریوش با قاطعیت همه شورشیها را سرکوب میکنه و به خاطر همین دستور ساخت کتیبه بیستون را میده. در زمان حکومت داریوش هم قلمرو ایران خیلی بزرگ بوده.
باهوش و هوشمند!
بلا نسبت شما داریوش اصلا شل مغز نبوده و با کمک ذهنش کارای خیلی خفنی انجام داده. مثلا اون کشور را به چند ایالت (شهر، استان) تقسیم و برای هر ایالت یه شهربان انتخاب کرده. چیزی که الان همه کشورای دنیا ازش اسکی رفتن و خیلی بهتر کشور را اداره میکنن.
سپاه جاویدان
داریوش تو مسائل نظامی کارایی کرده که جومونگ و مختار تو خواب هم نمیتونن بکنن. اون بجز سپاه معمولی یه سپاه به اسم «سپاه جاویدان» هم درست کرده بود. دلیل اینکه اسمش جاویدان بوده اینه که تو این سپاه ده هزار نفری، هر وقت کسی کشته میشد، یکی دیگه که از قبل ذخیره بوده جایگزینش میشد. راستی این ده که میگم ده هزار نفر واقعا ده هزار نفر بودنا، مثل عوامل سریال جومونگ نبودن که صد نفر را نشون بدن و بگن ارتش بیست هزار نفری گوگوریو!

ضرب سکه
یکی دیگه از کارای داریوش که بازم کل دنیا ازش اسکی رفتن، ضرب سکه بود که باعث رونق تجارت شد. داریوش در کوه رحمت (جایی نزدیک تخت جمشید) دفن شده.
دلیر پارسیان!
داریوش سوم آخرین پادشاه هخامنشیه. داریوش سوم بر خلاف امپراطور گوموا ترسو و بدخت نبوده و در جنگ با کادوسیان با شجاعتاش شلوارای همه را خیس کرده و به «دلیر پارسیان» معروف شده! داریوش سوم به مردم اهمیت زیادی میداده ولی نقطه ضعفش این بوده که از لحاظ نظامی و سیاست، خیلی خبریش نبوده و از اسکندر مقدونی شکست میخوره و میمیره.
ادامه دارد…
دوست اسمارتینی
- از پادشاهان ایران باستان دیگه چی میدونی؟
- نظرت راجب سبک این داستان چیه؟ نظرت راجب اقدامات پادشاهان ایران چیه؟
- پیشنهاد یا انتقادی داری؟ حتما برای ما توی نظرات بنویس، ما همشو میخونیم!
- به نویسندگی علاقه داری و میخای نوشتن را تجربه کنی؟ به بخش ارسال مطلب برو و نوشته خوبت را برای ما ارسال کن. ما هم اونو با اسم خودت منتشر میکنیم!
- راستی یادت نره توی خبرنامه اسمارتین هم ثبت نام کنی و هر هفته ایمیلای باحال دریافت کنی (:
بیشتر بخوانید:
موارد لازم برای نویسنده شدن – قسمت چهارم – رامتین شاهینی نژآد
منطق و احساس – چطور تعادل را در میان آنها حفظ کنیم؟ – سید متین فقهی
بازی زندگی عجیب جذابه! – سید متین فقهی
موارد لازم برای نویسنده شدن! – قسمت سوم – رامتین شاهینی نژاد
سلام
کاشکی کمی بیشتر از مادها می گفتید. تاریخشون طولانی تر از اینی بوده که بشه تو یه پاراگراف تمومش کرد.
به نظرم بهتره به جای نشون دادن همه ی شاه ها در دو پست، روی یک شاه یا نهایتا دوتا تمرکز می کردید و فقط درباره ی اون می نوشتید. چون مطالب کلی رو میشه همه جا پیدا کرد. اگر شما رو جزیات تمرکز کنید ارزش کارتون بالاتر میره.