انیمیشن کوتاه Contact روایتگر داستانی مثبتاندیش و واقعبینانه درباره ارتباطات ما انسانها در عصر تکنولوژی است. اثری کلاسیک، ساده و در عین حال مفهومی که امروز میخواهیم به معرفی آن بپردازیم. برای خواندن ادامه مطلب، با ما در اسمارتین همراه باشید.
تماشای ویدیو در: آپارات – ابتدای مطلب ?

مشخصات
- سال تولید: ۲۰۱۷
- موضوع: انیمیشن کوتاه
- کارگردان: کیتی ونگ
- صدا و موسیقی: آمبروز یو
- فیلمنامه: کیتی ونگ و گابریل گرینوف
- مدت زمان: ۸ دقیقه
- ساخته شده در: دانشگاه / دانشکده هنر کینگستون
خلاصه داستان
فضانوردی تنها که در سیارهای ناشناخته گیر افتاده است، برای ارتباط برقرار کردن با دیگر انسانها سینگنالهایی را در فضا ارسال میکند که ناگهان…

فیلمنامه
فیلمنامه Contact، ساده و در عین حال درگیرکننده است.
ریتم فیلمنامه آرام و شمرده شمرده است، با این حال مثل آرامش قبل از طوفان عمل میکند! یعنی در زمانی که همه چیز آرام و ساده بنظر میرسد، با اتفاقی شوکهکننده و غیرقابل انتظار مواجه میشویم و وارد فاز جدید داستانی میشویم.
از نقاط قوت فیلمنامه Contact، میتوان به نبود دیالوگ و هویت خاصی برای شخصیتها اشاره کرد. Contact از ابتدا تا انتها سعی دارد تماشاگر را با المانهای گرافیکی به مفهوم اصلی داستان برساند.
مثلا لحظه پایانی داستان، ما چهرهای از فضانورد دوم و قرمز پوش ندیدیم. دلیل این اتفاق چیزی نیست جز اینکه ما بتوانیم آن را در زندگی خودمان به روشهای مختلفی بسنجیم، نه بر اساس چهره، جنسیت یا سن مفهوم داستان را درک کنیم.

کارگردانی
کارگردانی Contact یکی از بزرگترین نقاط قوت آن است.
طراحی ساده و خلاقانه، فضاسازی جذاب، چیدمان رنگ متضاد و موسیقی درگیرکننده، از تاثیرگذارترین بخشهای انیمیشن هستند که همهی آنها به کمک کارگردانی عالی کیتی ونگ بدست آمدهاند. نکته جالب توجه این است که Contact، یکی از اولین پروژههای این کارگردان خوش ذوق و خلاق به حساب میآید!
سر زدن به وبسایت این هنرمند خوش ذوق و خلاق، خالی از لطف نیست! (:
نظرتان درباره دیگر آثار کیتی ونگ چیست؟

طراحی
طراحیهای Contact بسیار فکر شده و مفهومی هستند و با این حال، حس ساده و قشنگی را به تماشاگر القا میکنند. همچنین جالب است بدانید که Contact، به روش کلاسیک انیمیشنسازی (فریم به فریم) طراحی شده است!
بد نیست که در ادامه به چند نمونه از طراحیهای مفهومی و جذاب Contact اشاره کنیم:

المانهای حرکتی تاثیرگذار در نمایش دیالوگها
در صحنههای مختلفی از انیمیشن، شاهد استفاده از عناصر حرکتی مختلفی برای نشان دادن ارتباطات هستیم. این کار باعث شده است که موضوع داستان، به خورد انیمیشن و طراحی هم برود و آن را کاملا با ارتباطات آمیخته کند.

استفاده خلاقانه از دیالوگها
در یکی از صحنههای انیمیشن که شاهد برقراری ارتباط بین دو فضانورد بودیم، ابتکار عمل خاصی بکار گرفته شده است. ما شاهد رد و بدل شدن پیامها در یک صفحه کامپیوتری نیستیم، بلکه آنها را در فضا میبینیم که از سیارهای به سیارهای دیگر جابجا میشود.
همچنین در حرکات دیالوگها، به نکتهای مهم در ارتباطات اشاره میشود. وقتی که فضانورد اصلی داستان ما، اولین پیام را ارسال میکند، برای پاسخ فضانورد دوم انتظار میکشد. وقتی که او پاسخ را ارسال میکند، ما شاهد کلماتی هستیم که با احتیاط و سنجیدن اوضاع پا به مکالمه میگذارند. چیزی که به ارتباطات ما در روزمره و رفتارمان با غریبهها اشاره دارد.

استفاده از زوم و زوم اوت
زمانهایی که انیمیشن میخواهد حرکت یا اتفاقی غیرداستانی را نشان بدهد، از تکنیک زوم و زوم اوت استفاده میکند. این کار باعث میشود که چنین زمانهایی، باعث سر رفتن حوصله تماشاگر نشوند.
برای مثال در یکی از صحنههای پایانی انیمیشن، شاهد حرکت فضانورد اصلی داستان به سمت سیاره فضانورد دیگر هستیم. در همین حین که او در فضا سرگردان است و به طرف سیاره روبرویی میرود، از تکنیک زوم و زوم اوت برای به تصویر کشیدن حرکات او استفاده میشود.

رقم زدن اتفاقات غیرممکن در انیمیشن و تشبیه آن به واقعیت
یکی از اتفاقاتی که دائما در Contact با آن مواجه میشویم، به وجود آمدن ناامیدی مطلق و از بین رفتن آن به سادهترین شکل هستیم. این بخشها از انیمیشن، سعی دارند به ما بفهمانند که خیلی وقتها حس مبهم و اشتباهی نسبت به آینده حرکاتمان (به خصوص شروع کردن ارتباطات تازه) داریم که کاملا اشتباه و خیالی هستند.
برای مثال در مهمترین و آخرین صحنه انیمیشن، شاهد تقلا و تلاش دو فضانورد برای اتصال ارتباط یکدیگر هستیم. آنها این اتفاق را غیرممکن تصور میکنند، ولی با کمی تلاش، اتصال برقرار میشود.

غیرمنتظره عمل کردن و شکستن ریتم آرام انیمیشن
شکستن ریتم آرام و معمول در Contact، یکی از مهمترین نقاط قوت آن به حساب میآید. درست در لحظهای که همه چیز آرام پیش میرود، با یک اتفاق ناگهانی مواجه میشویم و داستان وارد روند تازهای میشود.
برای مثال وقتی فضانورد برای اتصال ارتباط با دیگران سیگنالهایی ارسال کرد، متوجه وجود یک نفر تازه شد، ولی اتصالی برقرار نشد. او در حال منصرف شدن از تلاش خود بود که به شکل کاملا ناگهانی، اتصالش با یک فضانورد دیگر برقرار شد.
نمونهای از طراحیهای کاراکتر انیمیشن کوتاه Contact نمونهای از طراحیهای کاراکتر انیمیشن کوتاه Contact
نمونهای از طراحیهای استوری بورد انیمیشن کوتاه Contact نمونهای از طراحیهای استوری بورد انیمیشن کوتاه Contact نمونهای از طراحیهای استوری بورد انیمیشن کوتاه Contact نمونهای از طراحیهای استوری بورد انیمیشن کوتاه Contact نمونهای از طراحیهای استوری بورد انیمیشن کوتاه Contact
پیشرفت چشمگیر در مراحل ساخت
طراحیهای پشت صحنه انیمیشن Contact نشان میدهند که پیشرفت زیادی در پروسه ساخت آن حاصل شده و با این حال، همان ایده اصلی به بهترین شکل، تبدیل به خروجی نهایی شده است.

فضاسازی
فضاسازی انیمیشن، بسیار تاریک و غمانگیز است. با این حال، تاریکی فضای انیمیشن با ذهنیت داستان متفاوت است و همین قضیه باعث میشود که انیمیشن تضادی خاص داشته باشد و خیلی جذابتر بنظر بیاید.
شخصیتهای داستان در ناامیدکنندهترین مکان و زمان به سر میبرند، ولی با واقعیت روبرو میشوند؛ و میفهمند که گاهی تاریکیهایی که در زندگی ما وجود دارند، صرفا ظاهری هستند و با تلاش کردن برای ادامه دادن زندگی، میتوانیم خوشحال باشیم.
از نظر رنگبندی هم حرفی برای گفتن نمیماند. Contact از لحاظ رنگبندی کاملا تضادگونه عمل کرده است. تصویر زیر، پالت رنگ بندی یکی از طراحیهای صحنه اول انیمیشن را نشان میدهد:

شکلی که دو رنگ اصلی انیمیشن یعنی آبی و قرمز، در عین تضاد به بهترین شکل با یکدیگر ادغام شدهاند. و در مرحله بعد چینش ترکیبی رنگهای گرم و سرد استفاده شده است که در تماشای انیمیشن، میتواند حس و حال جالبی به شما بدهد.

موسیقی و صداگذاری
Contact از لحاظ موسیقی و صداگذاری بینظیر عمل کرده است.
موسیقی متن Contact درگیرکننده و جذاب است. به شکلی که کمک زیادی به غرق شدن تماشاگر در داستان میکند.
از نظر صداگذاریها هم حرفی باقی نمیماند. در بیشتر مواقع سکوت عجیبی در صحنهها حاکم است و در کنار آن صدای حرکات کوچک شخصیت پخش میشود.
به نوعی ترکیب موسیقی متن و صداگذاریهای Contact، بیشترین شباهت به زندگی در فضا را به ما نشان میدهند. اما این تمام ماجرا نیست!
برای مثال، معمولا زمانی که اتفاقات هیجان انگیزی در انیمیشن رخ میدهد، صداهای تیز و بلندی به وجود میآیند و پس از آن، دوباره سکوتی طولانی حاکم صحنه میشود. چنین حرکتی کمک میکند تا تماشاگر تنفسی داشته باشد و از فضای تکراری خسته نشود.

موشکافی داستان
ما در داستان، با یک فضانورد تنها مواجه هستیم که در سیارهای ناشناخته گیر افتاده است. او حس میکند که در این دنیا تنها و گوشهگیر است. پس تلاش میکند تا با ارسال سیگنالهایی به دنیای اطراف، دوستانی پیدا کند. و در کمال ناباوری، متوجه وجود یک فضانورد دیگر در سیارهای نزدیک میشود.
ریشه اصلی این داستان، به زندگی کیتی ونگ بازمیگردد. طبق گفته او، وقتی که وارد دوران جوانی میشود و پا به جامعه میگذارد، احساس تنهایی زیادی میکند. مخصوصا زمانی که وارد دانشگاه میشود و ارتباطش با اطرافیانش کمتر و ضعیفتر میشود. در این زمان، اینترنت به او کمک میکند تا بتواند دوستانی تازه پیدا کند و ارتباطاتش را گسترش دهد.
او در اینباره میگوید: «حرف من در Contact این است که ما هیچوقت تنها نیستیم و ارتباط برقرار کردن با دنیای اطرافمان در این عصر، بسیار آسانتر و صد البته مهمتر از آن است که فکر میکنیم.»
دیدگاه مثبت و واقعگرایانه او در انیمیشن هم به وضوح دیده میشود. این اتفاق کمک بسزایی در تاثیرگذاری انیمیشن میکند.
رابطهای هم که در انیمیشن شاهدش هستیم، شباهت زیادی به زندگی ونگ و ما دارد. ما با دو فضانوردی مواجه هستیم که در تنهایی مطلق و اوضاع روحی وخیمی حضور دارند. هیچکس نیست که بتوانند احساساتشان را با او به اشتراک بگذارند. با این حال و در چنین زمانی، هر دو دست دوستی به سمت ناکجاآباد فضا دراز میکنند و نتیجه هم میگیرند!

همچنین Contact با استفاده از نکاتی ریزبینانه در طول انیمیشن، سعی در رساندن مفهومی مهم به ما دارد. و آن مفهوم چیزی نیست جز توجه کردن یا نکردن به گذشته خود و دیگران در موقعیتهای مختلف است.
برای مثال فضانورد ما، به دستهای خود نگاه میکرد و توجه اصلی او به نقاط خاصی بود که روی دستکشهای ثبت شده بود. این نقاط نشانهای در بین فضانوردان بود و او را یاد روابط و دوستیهای گذشتهاش میانداخت. او حتی عکس دوستانش را به دیواره سفینه نصب کرده بود و تمام این اتفاقات نشان از افسوس و ناراحتی روحی او بود.
با این حال، او تمام اینها را فراموش کرد و برای برقرار کردن ارتباطات تازه تلاش کرد. او توانست ارتباطی با فضانوردی دیگر برقرار کند و متوجه شد که علامت خاص دستکشهایش، بر روی کلاه فضایی او هم ثبت شده بود. این اتفاق نشان از وجود فردی دیگر در وضعیت او بود و نشان میداد که تنها نیست و فردی دیگر، گذشتهای همانند او داشته است.
جمع بندی
ما در عصر تکنولوژی قرار داریم و با یک کلیک میتوانیم انسانهای جدیدی را وارد زندگی خود کنیم؛ با این حال هنوز گاهی فکر میکنیم که تنها هستیم.
Contact میخواهد به ما نشان بدهد که همیشه آدمهایی هستند که مثل ما فکر میکنند. آنها میتوانند به بهترینهای زندگی ما تبدیل شوند و در عین حال بدست آوردن آنها سخت نیست. و در کل، تنهایی در دنیای امروز، تنها یک انتخاب شخصی به حساب میآید و ما هیچوقت تنها نیستیم.
نقاط مثبت:
- داستان واقعگرایانه، مثبت اندیش و درگیرکننده
- طراحی ساده و هوشمندانه
- کارگردانی خلاق
- موسیقی و صداگذاری مناسب با سبک انیمیشن
نقاط منفی:
- ندارد
نمره: ۱۰ از ۱۰
نظر شما درباره انیمیشن Contact چیست؟ خوشحال میشویم اگر آنها را با ما به اشتراک بگذارید (:
دوست اسمارتینی!
- نظرت راجب انیمیشن Contact چیه؟
- نظرت راجب معرفی و نقد و بررسیهای اسمارتین چیه؟ اگه ایده جالبی توی ذهن داری به ما بگو تا اجراییش کنیم!
- پیشنهاد یا انتقادی داری؟ حتما برای ما توی نظرات بنویس، ما همشو میخونیم!
- به نویسندگی علاقه داری و میخوای نوشتن را تجربه کنی؟ به بخش ارسال مطلب برو و نوشته خوبت را برای ما ارسال کن. ما هم اون رو با اسم خودت منتشر میکنیم!
- راستی یادت نره توی خبرنامه اسمارتین هم ثبت نام کنی و هر هفته ایمیلای باحال دریافت کنی (:
بیشتر بخوانید:
برچسب گذاری یعنی چه؟ – سهیل کوهی اصفهانی
چرا باید کتاب بخوانیم؟ – سیده سدنا موسوی
فضاسازی داستان چیست؟ – رامتین شاهینی نژاد
پادکست اسمارتین: معرفی چند بازی مفرح و ساده برای چت کردن با دوستان! – سید متین فقهی
انیمیشن بسیار قشنگ و پر مفهوم!!
عالی بود ??
انیمیشن عالی؛ نقد عالیتر ❤️
ممنون نظر لطفته ?❤