سلام مجدد! امیدوارم حالتون خوب باشه. همونطور که از اسم مقاله مشخصه، تصمیم داریم که امروز توی اسمارتین به مسئله منطقه امن بپردازیم. پس ما با ما همراه باشید.
اول از همه ما باید بدونیم که منطقه امن دقیقاً چیه؟
خب این یه تعریف ساده از منطقه امن هست:
«روتین روزانه و عادی یک انسان، متشکل از کارهایی که مطمئن است آنها را در حد معمول، خوب انجام میدهد و هنگام فکر کردن راجع بهشان و یا درگیری مستقیم با آنها، احساس اضطراب ندارد!»
و اگه بخوایم سادهترین حالتش رو در نظر بگیریم، میشه چنین چیزی:
«دست و صورتت رو میشوری، صبحونه میخوری، میشینی پای گیم، ظهر ناهار میخوری، بعدش یکم فیلم میبینی، ساعت حدودای پنج با دوستات میری پیادهروی، برمیگردی خونه و یه رمان میگیری دستت و شب رو هم انقدر توی فضای مجازی میگردی و یا با بقیه چت میکنی تا خوابت ببره!»
شاید بگید اینکه اونقدرا هم بد نیست؛ خب بله که بد نیست! ولی آدم توی این موقعیت چیزی یاد نمیگیره! ما برای یادگیری باید از منطقه امنمون بیرون بیایم و با اون احساس راحتی خداحافظی کنیم.

خارج از منطقه امن یه محیط پر از تجربیات تازه هست که باید توی مسیر بدستآوردنشون تلاش کنید. و البته ممکنه توشون شکست بخورید و یا پیروز بشید. این مرحله حاوی مقداری احساس ترس و اضطرابه که البته شما رو وادار میکنه تا حرکتی انجام بدید؛ مثل وقتایی که امتحان دارید!
فراموش نکنید که فراتر از نقطه خارج از منطقه امن، یه منطقهای هست به اسم منطقهٔ استرس. اگر توی اون منطقه قرار بگیرید، کاراییتون پایین میاد. احتمالاً نمیتونید از پس فعالیت بربیاد و درنهایت سرخورده میشید!
خب حالا اگه از منطقه امن خارج نشیم، چه اتفاقی میافته؟
- همونطور که بالاتر هم گفتم، رشد و پیشرفتتون بهشدت محدود یا متوقف میشه (به عبارتی زندگیتون راکد میشه)
- فرصتها رو از دست میدید
- تجربهٔ جدیدی کسب نمیکنید
- چیزی یاد نمیگیرید
- همیشه خودتون رو ناتوان و ضعیف میبینید و اعتماد به نفستون از دست میره!
چرا ما توی این منطقه میمونیم؟
- ترس: ما میترسیم که توی کارهای جدید شکست بخوریم. درنتیجه اصلاً امتحانشون نمیکنیم!
- تنبلی: اینم که دیگه معرف به حضورتون هست. خیلی از آدما چون به اصطلاح خودشون «حال ندارن» از خیلی از تجربهها دست میکشن
خب حالا چطوری از منطقه امن بیرون بیایم؟
مرحله به مرحله! قرار نیست یه لیست بلندبالا از اهداف درست کنید و فردا بعد از اینکه محل زندگیتون رو کلاً عوض کردید، سوار هلیکوپتر بشید و با چتر بپرید! بعدم برای شب رامکردن شیرها رو امتحان کنید! نه!
از قدمهای کوچیک شروع میکنیم!
- یه چیزی یاد بگیرید: مهم نیست چی… میتونید کتاب بخونید، پادکست گوش کنید یا شروع به یادگیری راجع به یه موضوع خاص کنید
- فعالیتهای تازه انجام بدید: منظورم چیز زیادی نیستا. میتونید برای اجرای یه برنامهٔ صبحگاهی مدرسه داوطلب بشید یا یه کنفرانس ساده راجع به یکی از درسها بدید
- ببینید دقیقاً چی از زندگیتون میخواید: آزادانه رویاهاتون رو روی کاغذ بیارید. به هیچچیزی فکر نکنید. نترسید از اینکه ممکنه یا نه؛ فقط به آرزوهاتون نگاه کنید و ببینید که دوست دارید چه آدمی باشید. برای تبدیل شدن به اون آدم چه دانشی لازمه؟ چه کارهایی رو باید انجام بدید؟
- و در آخر اینکه به خودتون باور داشته باشید: شما به اندازهٔ بقیه یا بیشتر توانایید. شما میتونید انجامش بدید. شما بااستعدادید! شما خاص و خارقالعادهاید! اما تا وقتی که خودتون رو توی موقعیتش قرار ندادید، متوجه نمیشید.
میدونم قبلاً صدها بار گفتن؛ ولی منم میگم:
برو سمت یه کاری. اگه پیروزی شدی، خوشحال میشی و اگه شکست خوردی، درس میگیری. پس یعنی درواقع هیچ شکستی وجود نداره و این یه معاملهٔ دوسر برده!
انجامش بده! آره همون کاری که الان به ذهنت اومد رو. اگه کاری رو به کرات انجام بدی، برات راحت و تبدیل به یه بخش از منطقه امنت میشه. بنابراین نگران سختیش نباش!
دوست اسمارتینی!
- نظرت دربارۀ منطقه امن چیه؟
- نظرت دربارۀ مطالب سبک زندگی اسمارتین چیه؟ اگه ایدهٔ جالبی توی ذهن داری به ما بگو تا اجراییش کنیم!
- پیشنهاد یا انتقادی داری؟ حتماً برای ما توی نظرات بنویس؛ ما همشو میخونیم!
- به نویسندگی علاقه داری و میخوای نوشتن برای کودک و نوجوان رو تجربه کنی؟ به بخش همکاری با ما برو و اطلاعاتت رو برای ما ارسال کن تا اگه همهچیز خوب پیش رفت، به تیم اسمارتین اضافه بشی!
بیشتر بخوانید:
تاریخچه: مروری بر تاریخچه توتال فوتبال – میراث کرایوف فقید و همراهانش برای مستطیل سبز – سهیل کوهی اصفهانی
لیست برتر: ۱۰ تا از بهترین آهنگ های بیلی ایلیش برای کسانی که تازه او را شناختهاند! – حباب
معرفی کتاب موش ها و آدم ها – اثری جذاب از اشتاینبک – ماهی
دیالوگ برتر: بهترین دیالوگ های انیمه توکیو غول – Tokyo Ghoul – سید متین فقهی
آتنا خانم مطلب خوبی بود
خیلی ممنونم از نظرتون ❤️